کشور کانادا با داشتن شرایط طبیعی عالی و همچنین فراهم آوردن شرایط زندگی بینظیر، همواره یکی از مقاصد مهاجرین به ویژه مهاجران ایرانی بوده است. در این میان شناخت کافی از این کشور، راهها و هزینههای لازم و همچنین اقدامات مورد نیاز همواره دغدغه همه کسانی بوده است که راه مهاجرت به کانادا را در پیشگرفتهاند. مساله بعدی انتخاب درست یک راهنما و مشاور برای مهاجرت است.
در ادامه ابتدا در مورد کشور کانادا، سپس راههای مهاجرت به این کشور، هزینهها و اقدامات لازم و انتخاب یک مشاور خوب خواهید خواند.
همهچیز درباره کشور کانادا
کشور کانادا یک کشور با شرایط عالی طبیعی و همچنین زمینههای کاری و سرمایه گزاری عالی و نظام حقوقی مردم محور، یکی از بهترین انتخابها برای مهاجرت به کانادا است. پایتخت این کشور شهر اتاوا است. جمعیت قریب به 38 میلیون نفر این کشور در سرزمینی به وسعت ۹٬۹۸۴٬۰۰۰ کیلومتر این کشور را مستعد پذیرش مهاجران واجد شرایط از سایر کشورها کرده است. این کشور دارای 3 منطقه شمال غربی به مرکزیت یلو نایف، ونووت به مرکزیت ایکالویت و یوکان با مرکزیت وایت هورس و ده استان با عناوین:
آلبرتا (به مرکزیت ادمونتون)
بریتیش کلمبیا (به مرکزیت ویکتوریا)
جزیره پرینس ادوارد (به مرکزیت شارلوت تاون)
منیتوبا (به مرکزیت وینیپگ)
نیو برانزویک (به مرکزیت فردریکتون)
نوا اسکوشیا (به مرکزیت هلی فکس)
اونتاریو (به مرکزیت تورونتو)
کبک (به مرکزیت کبک سیتی)
ساسکاچوان (به مرکزیت رجینا)
نیوفاندلند و لابرادور (به مرکزیت سنت جانز) است.
دولت فدرال این کشور، اختیار قانون گزاری بهصورت مستقل را به هر ایالت داده است. درنتیجه هر ایالت قانونی مختص به خود دارد.
زبان رسمی این کشور در برخی مناطق انگلیسی و در بعضی مناطق فرانسوی است. جالب است بدانید شهر مونترال مرکز ایالت کبک پس از پاریس بزرگترین شهر فرانسوی زبان پس از پاریس است.
واحد پول کانادا دلار کانادا و ریز واحد آن سنت است. هر یک دلار کانادا به صد سنت خرد میشود.
نظام سلامت این کشور دربرگیرنده همه شهروندان این کشور اعم از بومی و مهاجرین است و با توجه به نظام مالیاتی دقیق، کلیه هزینههای بیمهشدگان نظام سلامت از محل مالیاتها تامین میشود.
زیباترین شهر جهان به انتخاب سازمان ملل ونکوور واقع در استان بریتیش کلمبیا عنوان میشود.
وجود دانشگاههای ردهبالا، حاکمیت قوی، زمینه سرمایهگذاری و حمایت از ایدههای کاری، انگیزه خوبی برای مهاجرت به این کشور را فراهم میکند.
راههای مهاجرت به کانادا
عموما برای مهاجرت به کانادا از سن، آخرین مدرک تحصیلی، مدرک زبان، تخصص و مهارت، سابقه کار و میزان سرمایه و تمکن مالی به عنوان فاکتورهای اساسی یاد میکنند.
بهطورکلی میتوان گفت برای مهاجرت به کانادا 6 راه وجود دارد:
- ازدواج
- تولد
- تحصیل
- شغل
- سرمایهگذاری
- استارت آپ
و اثبات شهور یک فرد در مسایل فرهنگی، علمی و ورزشی و … که البته این راه مخاطب خاص خود را دارد.
مهاجرت از طریق ازدواج

خانواده در کشور کانادا همواره ارجح و مورد احترام بوده است و در قوانین این کشور و همچنین قوانین مربوط به پناهندگان بسیار به آن توجه شده است. بااینحال مهاجرت از طریق ازدواج یا بهعبارتدیگر ازدواج با اسپانسری که خود مقیم کانادا باشد، یکی از راههای بسیار دشوار برای رسیدن به اقامت دایم کانادا است.
قوانین کانادا با سه تعریف منظور از همسر جهت قبول رابطه ازدواج بین دو شخص که یکی شهروند کانادا است و دیگری قصد دریافت اقامت کانادا را دارد را مشخص کرده است.
اول دو نفر که به طریق رسمی و قانونی عقد ازدواج را پذیرفتهاند و ازدواج آنها بهطور رسمی ثبت شده است.
دوم دو نفری که حداقل یک سال در یک مکان مشترک با عنوان منزل مشترک زندگی کردهاند. اما عقد رسمی بین آنها صورت نگرفته است.
سوم دو نفری که با یکدیگر رابطه زناشویی دارند اما نه عقد رسمی انجام دادهاند و نه در منزل مشترک اقامت دارند.
اسپانسر
شخصی که اسپانسر قرار میگیرد لازم است دارای شرایطی باشد.
حداقل 18 سال تمام داشته باشد.
اقامت دایم کانادا را داشته باشد.
استطاعت تامین هزینههای شخص اسپانسر شونده را داشته باشد بهطوریکه بتواند به مدت سه سال یا بیشتر هزینههای زندگی اسپانسر شونده را تامین کند. البته مشروط به اینکه اسپانسر شونده خود توانایی تامین هزینههای خود را نداشته باشد.
شاید جالب باشد که بدانید اگر در طول این سه سال این رابطه فروپاشد و به جدایی منجر شود، شخص اسپانسر موظف است که تا پایان این سه سال کلیه هزینههای اسپانسر شونده را بپردازد. اسپانسر از روز اول به دولت کانادا برای تامین هزینههای اسپانسر شونده در مدت سه ساله متعهد میشود.
برای جلوگیری از وقوع جرایم مهاجرتی و ازدواجهای به تقلب، قوانین این کشور ازدواج مجدد با شخصی که مقیم کانادا نیست را پس از فوت یا جدایی از همسری که روابط اسپانسری بین آنها برقرار بوده است در نظر گرفته است و فرد اسپانسر به مدت 5 سال نمیتواند اسپانسر هیچ شخص دیگری شود. البته شرطی در این میان وجود دارد و آنهم این است که شخص اسپانسر از رابطه اسپانسری قبلی بدهی به دولت کانادا نداشته باشد.
همینطور شخص اسپانسر شونده هم باید واجد شرایطی برای مهاجرت به کانادا باشد.
حداقل 16 سال تمام داشته باشد.
با اسپانسر در یک مکان مشترک زندگی کند و این امر دولت کانادا را قانع کند که این دو نفر یکی از تعاریف ازدواج از دید قوانین این کشور را تحقق بخشیدهاند. حتی اگر پس از طی زمان مشخص برای اخذ اقامت دایم کانادا بر متصدیان روشن شود که این ازدواج بر پایه تقلب صورت گرفته است، اقامت این شخص باطل خواهد شد.
فی النهایه یک راه نسبتا کمهزینه و سریع و بدون نیاز به نمره زبان راه اسپانسری یا ازدواج است. اما اگر قصد ازدواج غیرواقعی دارید توصیه میشود از این کار اجتناب کنید. زیرا اثبات رابطه ازدواج برای مهاجرت مستلزم ارایه مدارک قوی به افسر صدور ویزا است. در صورت مشخص شدن واقعی نبودن ازدواج اقامت دایم باطل میشود.
مهاجرت از طریق تولد
پیش از طرح مبحث تولد لازم است با دو سیستم اعطای تابعیت یعنی اصل خاک و اصل خون بیشتر آشنا شویم.
سیستم حقوقی هر کشور در مورد اعطای تابعیت به فرزندی که از پدر و مادر مقیم یا در خاک یک کشور متولد میشود موظف است یکی از دو اصل را بهصورت رسمی مورد پذیرش قرار دهد و در مورد همه مصادیق بهصورت یکسان رفتار کند.
سیستم خون
فرزندی که پدر و مادر و یا یکی از والدین او شهروند کشور تابع سیستم خون باشد، تابعیت آن کشور را دریافت میکند. لازم به ذکر است در برخی کشورها تابعیت از طریق خون فقط به واسطه پدر شهروند به فرزند منتقل میشود.
سیستم خاک
هر فرزندی که در خاک یا بر فراز پهنه هوایی و دریک هواپیما و یا یک کشتی که در مالکیت کشوری باشد که تابع سیستم خاک است به دنیا بیاید، تابعیت آن کشور را میپذیرد. کشور کانادا این تابعیت را فقط برای فرزند در نظر گرفته است و تاثیری در تابعیت والدین برای مهاجرت به کانادا ندارد.
یک کشور با سیستم خاک مستعد مهاجرپذیری است.
در این میان کشورهایی هستند که از سیستم نسبتا پیچیده تلفیق خاک و خون بهره میبرند.
با این مقدمه به تحلیل راه کسب اقامت کانادا از طریق تولد میرسیم. کانادا با انتخاب سیستم خاک به نوزادان واجد شرایط اقامت اعطا میکند. هرچند این اقامت بهصورت انحصاری متعلق به خود کودک است و لطفی برای والدین دارد. پس بهتر است از تولد به عنوان راهی برای کسب اقامت کانادا یاد کنیم و عنوان راهی جهت مهاجرت به کانادا را به آن ندهیم.
مهاجرت از طریق تحصیل
کیفیت بالای آموزش کشور کانادا و همچنین امکانات آموزشی و تعدد مراکز آموزشی، موجبات جلب توجه علاقهمندان به تحصیل را فراهم آورده است.
با در نظرگیری این موهبات، چند سوال اساسی مطرح میشود:
برای مهاجرت تحصیلی به کانادا چه شرایطی لازم است؟
سیستم آموزشی کانادا به چه شکل است؟
برای چه مقاطع تحصیلی میتوان اقدام کرد؟
چه مدارکی نیاز است؟
کدام مراکز آموزشی را باید انتخاب کرد؟
مهمترین شرایط جهت اقدام به مهاجرت تحصیلی به کانادا، سه فاکتور سن، نمره زبان و تمکن مالی است.
هریک از مناطق سهگانه و ایالات دهگانه، سیستم آموزشی مختص به خود را دارند. دولت مرکزی کانادا مسئولیت انحصاری تمام سطوح آموزش و پرورش را به دولتهای ایالتی سپرده است و فقط گاهی در حدود مشخص شده در برخی امور ورود میکند. در واقع در سطح دولت فدرال کانادا هیچ وزارت خانهای برای امر آموزش و پرورش تعریف و ساخته نشده است.
کانادا یک سرزمین بینهایت از امکانات آموزشی است. هر ساله حدود 500000 دانشآموز (آخرین آمار منتشر شده تا نیمه اول سال 2019) و دانشجو، از سراسر دنیا این کشور را برای تحصیل انتخاب میکنند.
به تعبیری میتوان به تحصیل در کانادا به دید سرمایهگذاری نگریست. زیرا پس از تحصیل در کانادا و سایر دنیا فرصت اشتغال و یا پایهگذاری یک کسب و کار را به دست خواهید آورد، زیرا مدارک دانشگاهی و مدرک دیپلم کالج این کشور در سرتاسر دنیا بسیار مقبول و مرد پذیرش است. همچنین در فضای آموزشی این کشور با یک فضای پژوهشی پویا روبهرو خواهید بود.
نظام آموزشی کانادا
نظام آموزشی کانادا در دوره پیش از تحصیلات عالی به دو دوره ابتدایی و ثانویه تقسیم میشود. پس از اتمام دوره 12 ساله آموزش، دانشآموزان میتوانند وارد کالجهای استانی و یا فنی و حرفهای، مدارس زبان و یا دانشگاهها شوند.
نگاه تفکیکی به هر دوره آموزشی
آموزش در مدرسه به دو رده ابتدایی(کودکستان، ابتدایی و راهنمایی) و ثانویه(دبیرستان)تقسیم میشود.
مدارس ابتدایی
این دوره شامل یک سال اجباری و یک سال داوطلبانه کودکستان، بین 4 تا 6 سال و 8 پایه که از 6 سالگی شروع میشود است و هدف آن آموزشهای اولیه و سوق دهی به سمت کسب قدرت تشخیص لازم برای انتخاب راه آینده عنوان میشود.
دوره دوم مدارس
فرصتی برای رشد، یادگیری و توسعه مهارتها برای انتخاب هدف و آینده کاری است و چهار سال به طول میانجامد.
لازم به ذکر است که مدارس به دو دسته دولتی و خصوصی تقسیمبندی میشوند. مدارس دولتی که برای تبعه این کشور رایگان است اما برای دانشآموزان خارجی شهریه در نظر گرفته میشود.
مدارس خصوصی یا غیردولتی که برای اتباع کانادا نیز شهریه محاسبه میکنند.
اگر قصد تحصیل در مدارس کانادا را داشته باشید و سن شما کمتر از 14 سال باشد، میتوانید یکی از والدین را به عنوان همراه، در کنار خود داشته باشید. البته تمکن مالی همراه هم مانند خود دانشآموز حایز اهمیت است.
حداقل هزینه تحصیل در مدارس کانادا 15000 تا 50000 دلار کانادا در سال است.
دوره کالج ، مدارس حرفهای و سژپ
در دوره کالج و مدارس حرفهای، شاهد تمرکز بر یادگیری حرفه و آموزش عملی هستیم.
و اما در رابطه با سژپ Cégep))، این کالجها فقط در استان کبک دایر شدهاند و هدف آن آموزش حرفه و مهارت است. 43 سژپ فرانسوی زبان و 5 سژپ انگلیسی زبان در این ایالت وجود دارد و در دو دوره پیش از دانشگاه و بزرگسال دانشجو میپذیرد.
هزینه گذراندن این دوره 12000 تا 15000 دلار کانادا بهصورت سالیانه است.
تحصیلات عالی

دوره تحصیلات دانشگاهی برای کسب مدرک کارشناسی در این دوره پیشبینی شده است و انتخاب تخصصی رشته در این دوره صورت میپذیرد. طول این دوره 3 تا 4 سال است و نیازمند مدارک گذراندن دیپلم 12 ساله، نمره آیلتس حداقل 6 و اثبات تمکن مالی است.
هزینه تحصیل در دوره کارشناسی سالیانه 5000 تا 30000 دلار کانادا است.
در دوره تحصیلات تکمیلی اعم از کارشناسی ارشد و دکتری، تمرکز بر پژوهش هدف اصلی قرار میگیرد. در این دوره دانشجو میتواند علاوه بر تحصیل ، از طریق پژوهش و با کارهای نیمهوقت دانشجویی (20 ساعت در هفته) در کلیه مقاطع دانشگاهی، بهصورت قانونی به کسب درآمد بپردازد.
گپ تحصیلی یا فاصله بین دورههای مختلف تحصیلی درجشده در رزومه بسیار حایز اهمیت است و این امر یکی از ملاکهای پذیرش در دانشگاههای این کشور است.
نکته بعدی در این رابطه سن اقدام برای اخذ پذیرش در دانشگاههای کانادا است. بهترین سن برای دوره کارشناسی قبل 22 سالگی، برای کارشناسی ارشد قبل سی سال و برای دوره دکتری تا 35 سالگی است.
اخذ پذیرش در دوره کارشناسی ارشد مستلزم کسب حداقل نمره 6.5 در آزمون آیلتس، گپ تحصیلی پایین و داشتن سن مناسب است. فارغ التحصیلان این دوره میتوانند پس از اتمام تحصیل ویزای کار این کشور را دریافت نمایند.
کسب پذیرش تحصیل در دوره دکتری در گرو داشتن یک سوپروایزر یا همان استاد راهنما، رزومه قوی تحصیلی و پژوهشی، نمره حداقل 6.5 آیلتس، مقالات علمی ارایه شده در سطح بینالملل، سن مناسب و اثبات داشتن انگیزه کافی برای ورود به این دوره است. حین تحصیل در مقطع دکتری، انجام پروژههای پژوهشی درون دانشگاهی نیز میتواند راه کسب درآمد باشد.
هزینه تحصیل در دوره کارشناسی ارشد 13000 تا 21000 دلار کانادا و در دوره دکتری10000 تا 20000 دلار کانادا در سال است.
البته با داشتن شرایط به دست آوردن یکی از انواع بورسیههای تحصیلی، فرصت تحصیل رایگان نصیب شما خواهد شد. با توجه به شرایط خود میتوانید برای کسب یکی از انواع بورسیههای در نظر گرفتهشده تلاش کنید.
انواع بورسیه مهاجرت به کانادا
اسکولار شیپ: این بورسیه هزینههای تحصیل را شامل میشود و از طرف دانشگاه به دانشجو اعطا میشود.
فاند: کمکهزینه زندگی است و معمولا از محل بودجه دولت کشور مقصد تامین میشود.
فلوشیپ: بیشتر به دانشجویان دکتری تعلق پیدا میکند و کمکهزینه انجام تحقیق و پژوهش است.
در آخر لازم به بیان این مساله است که به کلیه هزینههای گفته شده جهت تحصیل در مدارس و دانشگاههای کانادا، هزینههای زندگی از قبیل مسکن، خوراک، کتاب و … سالانه حدود 10000 تا 40000 دلار کانادا در سال، را هم اضافه کنید
مهاجرت به کانادا از طریق شغل و مهارت (Express Entry)

Express Entry یک سیستم آنلاین برای مدیریت برنامههای اقامت نیروهای متخصص است و طی چهار مرحله صورت میپذیرد:
ابتدا باید بررسی شود که آیا واجد شرایط هستید
برای این امر دو روش وجود دارد:
۱. پاسخ به فرم سوالات شخصی به شرح زیر:
ملیت
سن
مهارت زبان
اعضای خانواده
تحصیلات
تجربه کاری
جزییات مربوط به هر پیشنهاد کار
بر اساس پاسخهایی که میدهید، اگر واجد شرایط این برنامه برای مهاجرت به کانادا باشید، یک دستورالعمل برای اقدامات بعدی به شما ارایه خواهد شد که شامل پر کردن یک نمایه بهصورت آنلاین است.
نیروهای متخصص بر اساس اصول کمک به اقتصاد کانادا انتخاب خواهند شد و طبق اطلاعاتی که میدهند حایز امتیازاتی میشوند.
حداکثر امتیاز هر فاکتور برای متقاضی به شرح زیر خواهد بود:
فاکتور | امتیاز |
تحصیلات | تا ۲۵ امتیاز |
سن مناسب | تا ۱۲ امتیاز |
مهارت زبان | تا ۲۸ امتیاز |
داشتن تجربه کاری | تا ۱۵ امتیاز |
داشتن پیشنهاد کاری مورد تایید | تا ۱۰ امتیاز |
انطباق و سازگاری کانادا | ۱۰ امتیاز |
شرایط مکمل شرایط اصلی:
- داشتن مدرک زبان انگلیسی و یا فرانسه
- داشتن تمکن مالی
- عدم سو پیشینه
- داشتن حداقل یک سال سابقه کار در ده سال گذشته
نحوه کسب امتیاز در برنامه نیروی متخصص فدرال (FSW) برای مهاجرت به کانادا
برای ورود به سیستم اکسپرس اینتری لازم است حداقل 67 امتیاز، طبق سیستم امتیازدهی که در ادامه بیان میشود کسب کنید. پس از آن شما وارد سیستم رقابت اکسپرس اینتری درال کانادا خواهید شد و هر کس در آن رتبهبندی امتیاز بالاتری کسب کند، منتخب این برنامه خواهد بود.
شرایط سنی مهاجرت به کانادا
کمتر از ۱۸ | ۰ امتیاز |
۱۸ تا ۳۵ | ۱۲ امتیاز |
۳۶ | ۱۱ امتیاز |
۳۷ | ۱۰ امتیاز |
۳۸ | ۹ امتیاز |
۳۹ | ۸ امتیاز |
۴۰ | ۷ امتیاز |
۴۱ | ۶ امتیاز |
۴۲ | ۵ امتیاز |
۴۳ | ۴ امتیاز |
۴۴ | ۳ امتیاز |
۴۵ | ۲ امتیاز |
۴۶ | ۱ امتیاز |
۴۷ و بزرگتر | ۰ امتیاز |
سابقه تحصیلی برای مهاجرت به کانادا
مدرک تحصیلی | امتیاز |
Phd دکتری | ۲۵ امتیاز |
کارشناسی ارشد | ۲۳ امتیاز |
دو یا بیشتر از دو مدرک بالای دیپلم که حداقل یکی از آنها بیشتر از سه سال طول کشیده باشد | ۲۲ امتیاز |
مدرک بالای دیپلم که حداقل سه سال یا بیشتر طول کشیده باشد | ۲۱ امتیاز |
فوقدیپلم دو ساله | ۱۹ امتیاز |
دورهی یک ساله بالای دیپلم | ۱۵ امتیاز |
دیپلم | ۵ امتیاز |
سابقه کاری
یک سال | ۹ امتیاز |
۲ تا ۳ سال | ۱۱ امتیاز |
۴ تا۵ سال | ۱۳ امتیاز |
بیشتر از ۶ | ۱۵ امتیاز |
مهارت زبانی
زبان انگلیسی به عنوان زبان اول
امتیاز هر مهارت ۶ | CLB level 9 |
بالای ۸ | Listening |
بالای ۷ | Reading |
بالای ۷ | Writing |
بالای ۷ | Speaking |
امتیاز هر مهارت ۵ | CLB level 8 |
۷.۵ | Listening |
۶.۵ | Reading |
۶.۵ | Writing |
۶.۵ | Speaking |
امتیاز هر مهارت ۳ | CLB level 7 |
۶ | Listening |
۶ | Reading |
۶ | Writing |
۶ | Speaking |
زبان انگلیسی به عنوان دومین زبان
مجموع ۴ امتیاز | CLB level 5 |
۵ | Listening |
۴ | Reading |
۵ | Writing |
۵ | Speaking |
زبان فرانسه به عنوان زبان اول
امتیاز هر مهارت ۶ | NCLC level ۹ |
بالای ۲۹۸ | Listening |
بالای ۲۴۸ | Reading |
بالای ۳۷۱ | Writing |
بالای ۳۷۱ | Speaking |
امتیاز هر مهارت ۵ | NCLC level ۸ |
۲۹۷-۲۸۰ | Listening |
۲۴۷-۲۳۳ | Reading |
۳۷۰-۳۴۹ | Writing |
۳۷۰-۳۴۹ | Speaking |
امتیاز هر مهارت ۴ | NCLC level ۷ |
۲۷۹-۲۴۸ | Listening |
۲۳۲-۲۰۷ | Reading |
۳۴۸-۳۱۰ | Writing |
۳۴۸-۳۱۰ | Speaking |
زبان فرانسه به عنوان زبان دوم
مجموع ۴ امتیاز | NCLC level |
۲۹۸-۱۸۱ | Listening |
۲۴۸-۱۵۱ | Reading |
۳۷۱-۲۲۶ | Writing |
۳۷۱-۲۲۶ | Speaking |
- در صورت داشتن پیشنهاد کاری از کانادا ۱۰ امتیاز کسب خواهید کرد، که البته این پیشنهاد کار باید با نامه تایید Labour Market Impact Assessment (LMIA) همراه باشد. این تاییدیه از اداره اشتغال و توسعه اجتماعی به افسر پرونده ارایه میشود.
- سازگاری و انطباقپذیری کانادا حداکثر ،۱۰ امتیاز
- تجربه داشتن شغل در کانادا ،۱۰ امتیاز
- تجربه کار همسر در کانادا ،۵ امتیاز
- داشتن تجربه تحصیلی در کانادا ،۵ امتیاز
- داشتن تجربه تحصیلی همسر در کانادا ،۵ امتیاز
- داشتن پیشنهاد کاری از یک مجموعه در کانادا ،۵ امتیاز
- داشتن یک فامیل درجه اول که حداقل 18 سال سن داشته باشد، در کانادا باشد، ۵ امتیاز
- مهارت زبان خارجی همسر متقاضی CLB4 (تسلط و آشنایی ابتدایی) و یا بیشتر، ۵ امتیاز
مرحله دوم در سیستم امتیازدهی به این صورت است که متقاضی میتواند حداقل 467 امتیاز ( این عدد در برهههای مختلف تغییر میکند و برای سپتامبر 2020 است) و حداکثر ۱۲۰۰ امتیاز کسب کند.
امتیاز هر فاکتور در این مرحله به شرح زیر است:
امتیاز دارایی معنوی و شخصی ازجمله: سن،مهارت زبان، تجربه و تحصیل در کانادا | حداکثر ۵۰۰ امتیاز |
قابلیت انتقال مهارت: شامل مهارتهای تجربه کار کانادایی و غیر کانادایی و زبان بهصورت نسبی مورد قیاس قرار میگیرند | حداکثر ۱۰۰ امتیاز |
پیشنهاد کار، دعوتنامه ایالتی، اقامت یکی از افراد خانواده | حداکثر ۶۰۰ امتیاز |
درنهایت لازم است بدانید این سیستم سریع، ارزان، مناسب خانواده و بدون ایجاد محدودیت در انتخاب محل اقامت خواهد بود.
سرمایهگذاری در کانادا
هرگاه صحبت از سرمایهگذاری پیش آید، بیشک ثبات شرایط کشور زمینه مورد بحث قرار میگیرد. کشور کانادا با داشتن ثبات سیاسی و اقتصادی، همچنین زمینههای علمی و اجتماعی قوی، فضای اقتصادی و مالی تحت کنترل و مقبولیت در سطح بینالملل، یکی از بهترین کشورها برای سرمایهگذاری است.
و اما نکات مورد توجه در سرمایهگذاری در کانادا:
لازم است بدانید قوانین و هزینه سرمایهگذاری در هر ایالت با ایالت دیگر کاملا متفاوت است. اما به طور کلی برای سرمایه گذاری و مهاجرت به کانادا سه راه وجود:
سرمایه گذاری برای کارآفرینی
خرید شرکت یا ملک
استارت آپ، که به علت اطمینان در اجرایی بودن و گستردگی به نوعی خود روش مهاجرت تلقی می شود و در ادامه به تفضیل در مورد آن صحبت خواهیم کرد.
سرمایه گذاری برای کارآفرینی
شهر تورنتو در ایالت انتاریو با در نظر گیری 600 هزار دلار کانادا به عنوان حداقل هزینه سرمایهگذاری، به سبب جمعیت زیاد و رقابت بیشتر و همچنین برتری در شاخصهای اقتصادی، برای سرمایهگذاری به عنوان گرانترین و استان نوا اسکوشیبا با نیاز به حداقل 150 دلار کانادا، ارزانترین استان برای سرمایهگذاری است.
ارایه یک بیزنس پلن که در آن کارآفرینی برای حداقل یک یا دو کانادایی توجیح شده باشد.
سابقه دو یا سه سال مدیریت موفق در کشور متبوع خود در پنج سال گذشته، الزامی است.
در برنامه برخی ایالت ها مهارت زبان نیاز است ولی در برخی ایالات داشتن مدرک زبان برتری محسوب می شود.
انجام سفر اکتشافی در برخی ایالات لازم است. سفر اکتشافی یک بازدید پنج روزه خارج از روز های تعطیل جهت بررسی بستر سرمایه گذاری، شناسایی محیط، آشنایی با بازا و رقبا و… است. سرمایه گذاری استان کبک نیاز به اتین سفر ندارد، منتوبا این سفر را نیاز ندارد اما اگر صورت پذیرد در امتیازدهی تاثیرگذار خواهد بود. در جزیره پرنس ادوارد این سفر همراه با مصاحبه صورت خواهد پذیرفت. ایالات ساسکاچوان، انتاریو، بریتیش کلمبیا و نیوبرانزویک این سفر را برای انجام سرمایه گزاری الزامی می دانند.
برای سرمایه گذاری جهت برنامه کارآفرینی شما به داشتن مبلغ سرمایه 150هزار دلار کانادا تا 600 هزار دلار کانادا، نیاز دارید.
اثبات توانایی مالی به ارزش دو میلیون دلار که البته از طرق قانونی به دست آمده باشد و منتسب به زوجی باشد که قصد مهاجرت به کانادا را دارند نیز از دیگر ملزومات برای سرمایه گذاری در کانادا است.
سرمایه گذار ملزم است مبلغ 1200000 دلار کانادا را به مدت 5 سال نزد یکی از شرکت های سرمایه گذار معتمد اداره مهاجرت کانادا امانت گذارد که البته پس از گذشت زمان پنج سال به صورت خالص و بدون سود باز گردانده خواهد شد.
در نهایت برای مهاجرت به کانادا از طریق کارآفرینی، مدارک ثانویه مورد نیاز به شرح زیر باید تامین گردد
داشتن پاسپورت
گواهی سلامت پزشکی
عدم سوپیشینه
مدارک مربوط به کسب و کار قانونی در دوسال گذشته در کشور مبدا
تمکن مالی
گردش حساب ۴ سال گذشته
سند ملک
سرمایه گذاری از طریق خرید ملک و یا خرید یا ثبت یک شرکت در کانادا
برخلاف باور عمومی، خرید ملک راه مهاجرت به کانادا محسوب نمی شود. اما اگر به دنبال کسب سود از طریق خرید ملک هستید، می توانید روی این روش حساب کنید. سیستم مالیاتی، نرخ بسیار پایین مصادره اموال و رشد منطقی ارزش املاک در این کشور، می تواند راه خوبی برای ترغیب ساحبان سرمایه برای هدایت سرمایه خود به این کشور باشد.
در بحث خرید یک شرکت یا بیزینس فعال و یا ثبت یک شرکت ، اوضاع کمی متفاوت خواهد بود، چراکه در این روش با شرایط خاصی شما میتوانید صاحب کارت شهروندی کانادا شوید.
در این روش داشتن و یا کسب نمره آیلتس جنرال 6 و یا بالاتر در سال اول فعالیت الزامی است. همچنین خرید حداقل 51 درصد از سهام یک بیزینش فعال، همراه با ارایه یک بیزینس پلن قوی جهت توجیح برنامه خود جهت توسعه کس و کار خریداری شده و همینطور تاییدیه LIMA نیز از دیگر ملزومات این امر است.
باید بدانید که در این روش اگر قصد مهاجرت خانوادگی دارید، برای سایر اعضای خانواده از سایر طرق اقدام نمایید و این اقامت فقط برای شخص سرمایه گذار خواهد بود.
مهاجرت به کانادا از طریق استارت آپ
شاید در سال های اخیر واژه استارت آپ را به کرات شنیده باشید. استارت آپ به کسب و کار های ایده محور و اصولا مبتنی بر پلتفرم های تکنولوژی گفته می شود.اما سوالی که مطرح می شود این است که ایده استارت آپی چگونه به شما برای مهاجرت به کانادا کمک می کند؟
نوآور همواره در سراسر دنیا مورد استقبال دولت ها و مردم بوده است. پس طرح یک ایده خلاقانه و ناب، که بتواند دولت کانادا را قانع کند که قرار است کمکی به سهولت در انجام بخشی از زندگی کند و برای اقتصاد کانادا سودمند باشد، قاعدتا این کشور را برای جذب شما ترغیب می کند.
برنامه استارت آپ در سراسر کانادا به صورت یکسان انجام می شود و در همه ایالات شرایط یکسان است.
در سال 2020 بهترین و سریع ترین راه دریافت اقامت کانادا برای صاحب ایده و اعضای خانواده، روش استارت آپ بوده است و به شدت مورد استقبال مهاجرین و دولت کانادا قرار گرفته است.
برای اقدام برای اخذ اقامت دایم کانادا از طریق استارت آپ، ابتدا نیازمند به یک بیزینس پلن قوی برای توجیح ایده و توضیح نحوه اجرا و بیان چرخه سود آوری آن دارید. اگر طرح شما نمونه اولیه دارد باید جهت ارایه به طرح پیوست شود. سپس با این طرح موفق به کسب تایید دولت کانادا شوید. پس از آن شما باید نظر یک یا چند سازمان مورد تایید اداره مهاجرت به کانادا را جهت سرمایه گذاری حداقل 200 هزار دلاری که توسط شرکت های ریسک پذیر انجام می شود و یا سرمایه گذار فرشته با 75 هزار دلار کانادا و یا یکی از شرکت های شتاب دهنده و یا مجموعه ای از این شرکت ها را به طرح خود جلب کنید. پس داشتن یک بیزینس پلن قوی که نشان دهنده پتانسیل های طرح شما است، بسیار حایز اهمیت خواهد بود.
در صورت موفقیت، سازمان هایی که ایده شما را پذیرفته اند، یک نامه اعلام حمایت از طرح شما را به اداره مهاجرت به کانادا ارایه می کند.
در زیر نام سازمان های ریسک پذیر (Venture capital funds) مورد تایید اداره مهاجرت کانادا را خواهید خواند:
- seven gate ventures
- BCF Ventures
- BDC Venture Capital
- Celtic House Venture Partners
- Extreme Venture Partners LLP
- Golden Venture Partners Fund, LP
- Impression Ventures
- Innovation Platform Capital International LP
- .iNovia Capital Inc
- Lumira Capital
- Nova Scotia Innovation Corporation
- Pangaea Ventures Ltd
- PRIVEQ Capital Funds
- Real Ventures
- Relay Ventures
- .ScaleUp Venture Partners, Inc
- .Top Renergy Inc
- Vanedge Capital Limited Partnership
- Version One Ventures
- .Westcap Management Ltd
- .Yaletown Venture Partners Inc
- York Entrepreneurship Development Institute VC Fund
لیست شرکت های فرشته (Angel investor groups) تامین کننده سرمایه 75 هزار دلاری:
- Canadian International Angel Investors
- .Ekagrata Inc
- Golden Triangle Angel Network
- Keiretsu Forum Canada
- .Oak Mason Investments Inc
- Southeastern Ontario Angel Network
- .TenX Angel Investors Inc
برتری انکوباتور یا همان شتاب دهنده ها به جهت نیاز نداشتن به تامین سرمایه اولیه است. اگر به دنبال یک شتاب دهنده برای اجرای طرح خود هستید، در زیر می توانید نام شتاب دهنده های مورد تایید کشور کانادا را ببینید:
- Alacrity Foundation
- Alberta Agriculture and Forestry
- Agrivalue Processing Business Incubator
- Food Processing Development Centre
- .Biomedical Commercialization Canada Inc
- Creative Destruction Lab
- .Empowered Startups Ltd
- Extreme Innovations
- Genesis Centre
- .Highline BETA Inc
- Innovacorp
- .Ryerson Futures Inc
- Spark Commercialization and Innovation Centre
- Spring Activator
- The DMZ at Ryerson University
- York Entrepreneurship Development Institute
- Interactive Niagara Media Cluster o/a Innovate Niagara
- Invest Ottawa
- Knowledge Park o/a Planet Hatch
- LatAm Startups
- Launch Academy – Vancouver
- .LaunchPad PEI Inc
- Millworks Centre for Entrepreneurship
- NEXT Canada
- North Forge Technology Exchange
- Platform Calgary
- Real Investment Fund III L.P. o/a FounderFuel
- Toronto Business Development Centre
- .TSRV Canada Inc
- VIATEC
- Waterloo Accelerator Centre
شما به CLB5یعنی درک متوسط از زبان انگلیسی یا فرانسوی نیازمند هستید و مدارکی که اثبات کند که شما حداقل یک سار در یک مرکز آموزش عالی تحصیل کرده اید.
صاحب ایده باید اثبات کند تمکن مالی برای گذران زندگی خود و خانواده را در سال اول اقامت دارد. این تمکن مالی برای شخص صاحب ایده حدود 13هزار دلار کانادا است و برای اضافه شدن هر شخص حدود 4 هزار دلار کانادا این هزینه افزایش میابد.
جالب است بدانید اگر طرح شما با شکست روبرو شود، در وضعیت اقامت صاحب ایده و خانواده تغییری ایجاد نمی شود.
هزینه درخواست ویزای استارتاپ برای صاحب ایده، ۱۰۵0 دلار کانادا ، 550 دلار کانادا برای همسر و 490 دلار کانادا برای دریافت اقامت دایم این کشور است. همچنین هزینه درخواست ویزا استارت آپ برای هر فرزند 150 دلار خواهد بود.
لازم به ذکر است اگر شخصی موفق به دریافت اقامت از طریق استارت آپ شود الزاما مسوولیتی در قبال اجرای ایده خود ندارد.
مهاجرت به کانادا از طریق گروه مهاجرتی ادیسه
اگر علاقهمند به مهاجرت به کانادا هستید، میتوانید از مشاوره متخصصان گروه مهاجرتی ادیسه بهرهمند شوید. ما در این گروه با دانش و تجربه چندین ساله، سعی بر این داریم که با توجه به شرایط متقاضیان و الزامات برنامههای مختلف، بهترین روش مهاجرتی را پیشنهاد کرده و در صورت تمایل، پیگیریهای لازم را صورت دهیم. نیروهای متخصص و وکلای خبره مهاجرتی ما آماده انجام خدمات مهاجرتی به شما عزیزان هستند. برای اطلاع بیشتر میتوانید به قسمت تماس با ما یا درباره ما مراجعه کنید.